Orden Njegoša III reda

„Za priznati rad na polju inovacija i inovatorstva kojim se doprinosi promociji i opštem napretku Republike Srpske“ predsjednik Republike Srpske dr Rajko Kuzmanović mi je dodijelio Orden Njegoša 3. reda povodom 9. Januara, dana Republike Srpske.

Dodjela ordena je upriličena u svečanoj dvorani Palate Republike Srpske.

  • 1
  • 2

Odlikovanja Republike Srpske su ustanovljena 1993. godine sistemom odlikovanja Republike Srpske definisanim Ustavom Republike Srpske u kome se kaže: „ordeni su javno državno priznanje Republike Srpske koje se dodjeljuje licima ili instituciji za izuzetne zasluge prema državi“. Kao i „medalje su javno državno priznanje Republike Srpske koje se dodjeljuju licima ili kolektivima za jednokratne izuzetne zasluge i djela, koja su po svojoj prirodi neponovljiva i jedinstvena, odnosno za dobro obavljenu dužnost ili službu ili za učestvovanje u određenom događaju“.

Orden Njegoša ima tri reda. Njime se odlikuju pojedinci, preduzeća, ustanove i druge organizacije za izvanredne radne podvige i zasluge u privredi, nauci i kulturi te duhovnom razvitku i opštem napretku Republike Srpske.